سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا باید علائم فیشر را جدی بگیریم؟

یکی از مهم ترین عناصر و فاکتور ها در درمان بیماری های مختلف، درک درستی از علائم آن می باشد به همین دلیل در این مطلب قصد داریم به بررسی علائم فیشر بپردازیم تا شما بتوانید ضمن آشنایی با این علائم در زمان مناسب برای درمان فیشر یا شقاق اقدام نمایید.

فیشر چیست و چرا علائم فیشر را باید بشناسیم؟

فیشر نام علمی بیماری شقاق است که به صورت یک ترک خوردگی روی قسمت های مختلفی از بدن از جمله مقعد و کف پا می تواند به وجود بیاید.

فیشر چیست و علائم آن

ما در این مطلب قصد داریم به بررسی شقاق مقعدی پرداخته و دلایل و علائم آن را برای بیماران بیان کنیم.

مهم ترین دلیل برای تشخیص و شناخت علائم فیشر، بیماری های مختلف و مشابهی است که برای انسان در ناحیه مقعد به وجود می آید. معمولاً افراد به خصوص در میان جوانان، بیماری های ناحیه ی مقعد با کمی خجالت بیان می شوند و همین امر باعث شده است تا در بسیاری از موارد آن ها این بیماری را با کسی در میان نمی گذارند و به روش های درمانی غلط روی بیاورند. زمانی که یک فرد به خوبی علائم بیماری فیشر را شناخته باشد، می تواند به محض دیدن آن علائم به پزشک متخصص برای درمان مراجعه نماید.

شقاق مقعدی یک بیماری خوش خیم بوده که در صورت رسیدگی به موقع می تواند به راحتی درمان شود. متاسفانه به دلایل بسیار زیادی افراد به موقع به پزشک مراجعه نمی کنند و همین امر باعث می شود تا زخم و شکاف مورد نظر بزرگتر شده و عضلات زیرین ناحیه ی مقعد را نیز درگیر نماید. از مهم ترین دلایل بروز بیماری فیشر می توان به اسهال طولانی مدت، یبوست شدید، عضلات تنگ ناحیه مقعد، جراحی های ناحیه ی مقعد، رابطه ی جنسی از طریق مقعد، بارداری، سرطان روده ی راست و … اشاره نمود.

برای درمان فیشر یا شقاق مقعدی نیز روش های مختلفی وجود دارد که می توان از طریق آن ها این بیماری را کنترل و درمان نمود.

علائم فیشر

علائم فیشر

بعد از بررسی فیشر چیست؟ و اینکه چرا باید علائم آن را بشناسیم باید به بررسی علائم مختلف آن در بروز و پیشرفت این بیماری بپردازیم.

درد در ناحیه ی مقعد اولین مورد از علائم فیشر است

اولین و شاید عمومی ترین نشانه ی که می توان به بروز و ایجاد فیشر در بدن پی برد، احساس درد در ناحیه ی مقعد می باشد. با توجه به اینکه در ناحیه ی اطراف مقعد حسگر های فراوانی وجود دارد و البته نوع بافت و حساسیت آن، می توان گفت بروز مشکل در این ناحیه و ایجاد بیماری فیشر می تواند درد را به دنبال داشته باشد. این از هم گسیختگی بافت های بدن در مقعد باعث می شود تا فرد قبل و یا بعد از خروج مدفوع و یا حتی در حین نشستن و انجام فعالیت های عادی روزانه احساس درد نماید.

خونریزی در ناحیه ی مقعد و مشاهده ی خون بر سطح مدفوع

یکی از دیگر علائم فیشر مشاهده ی خون بر سطح مدفوع است. در بسیاری از مشکلات گوارشی و یا بیماری های دیگر مربوط به ناحیه ی مقعد، خون در داخل مدفوع دیده می شود اما در این بیماری خون بر سطح مدفوع دیده شده که علت آن خونریزی شقاق یا فیشر هنگام عبور مدفوع از کنار آن می باشد.

علاوه بر این بیماری شقاق همراه با خونریزی مقعد نیز می باشد.

علائم فیشر

با توجه به اینکه منشا خونریزی در انتهای روده ی راست می باشد، خون بیرون آمده از مقعد به رنگ روشن خواهد بود و معمولاً قبل از اینکه خون مورد نظر به سمت تیرگی برود، فرد متوجه بروز یک بیماری در بدن خود شده و به پزشک متخصص مراجعه می کند. مهم ترین علت خونریزی مقعد در هنگام بروز بیماری فیشر را می توان عمیق شدن این بیماری و رسیدن آن به سطح مویرگ ها دانست.

مشاهده ی زایده ی کوچک بر روی سطح پوست

زمانی که مدت زیادی از بروز فیشر گذشته باشد و فرد به دیگر علائم آن توجهی نکرده باشد، کم کم می توان یک زایده را  در کنار فیشر یا شقاق در سطح پوست مشاهده نمود. این زایده به راحتی بر روی سطح پوست با چشم قابل مشاهده است و می توان همزمان با درمان فیشر از بین برود.

سوزش و خارش در مقعد و اطراف آن

علائم فیشر معمولاً در افراد به صورت های مختلفی روی می دهند اما یکی از عمومی ترین آن ها را می توان ایجاد سوزش و یا خارش در مقعد و اطراف آن برای فرد بیمار دانست. این مورد از علائم فیشر در ابتدا کمتر بوده ولی اگر به موقع برای درمان فیشر اقدام نشود، می توان همزمان با پیشرفت بیماری بیشتر شده و باعث ایجاد مشکلات جدی برای فرد حتی در انجام امور روزانه ی خود نیز شود.

مزمن شدن شقاق و ایجاد ترک در اطراف مقعد

یکی دیگر از علائم فیشر که بعد از رسیدگی و شناخت به موقع این بیماری می تواند برای افراد مختلف به وجود بیاید، ادامه پیدا کردن ترک تا سطح پوست خروجی می باشد. در این زمان به راحتی می توان به چشم ترک های روی پوست و اطراف ناحیه مقعد را مشاهده نمود.

سرخی مقعد همراه با تب

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، شقاق مقعدی یک بیماری خوش خیم است که می توان برای درمان آن اقدام نمود. اما مهم ترین مسئله توجه به علائم فیشر و زمان مراجعه برای درمان آن می باشد. معمولاً افرادی که به موقع برای درمان فیشر یا شقاق اقدام نمی کنند، با علائمی مانند سرخی ناحیه ی مقعد همراه می شوند. این سرخی باعث می شود تا فرد در این ناحیه درد شدیدتری را احساس کند. علاوه بر این پیشرفت و عدم درمان شقاق باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن فرد می شود. این ضعیف شدن در ادامه ی ایجاد عفونت در آن ناحیه باعث بروز تب در افراد مختلف مبتلا به شقاق شده است.

خروج ترشحات چرکی از مقعد

یکی دیگر از علائم فیشر که به دنبال عدم زمان مناسب برای درمان آن می تواند رخ دهد، ترشحات چرکی است که از مقعد خارج می شود. دلیل این ترشحات چرکی، ایجاد عفونت در ناحیه ی مقعد که نتیجه ی عدم جدی گرفتن علائم فیشر بوده است، می باشد. علاوه بر این از دیگر علائم فیشر می توان به خونی شدن دستمال توالت، احساس درد در هنگام نشستن و یا رابطه ی جنسی و … اشاره نمود. بنابراین با شناخت علائم شقاق می توانید به راحتی این بیماری را در زمان مناسب کنترل و درمان نمایید.